top of page

Vanhemmille

Tietoa pelaamisesta

Tälle sivulle on koottu linkkejä, joista erityisesti pelaavien lasten ja nuorten vanhemmat hyötyvät. Linkkien kautta löytyy tietoa muun muassa pelaamisesta, peliharrastuksen tukemisesta, haittojen ennaltaehkäisemisestä sekä kodin yhteisten pelisääntöjen luomisesta.

Tyttö, jolla on päässä VR-lasit ja käsissä ohjaimet.

MLL:n Vanhempainnetti: Digitaalinen pelaaminen

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vanhempainnettiin on koottu tietoa muun muassa pelaamisesta ja hyvinvoinnista sekä yhteisten pelisääntöjen sopimisesta.

Lähikuva konsoliohjainta pitelevistä käsistä.

Neurobase.fi

Neurobase-sivusto kokoaa tietoa peli- ja nettihaitoista sekä jakaa vinkkejä digipelaamisen ja somen käytön hallintaan. Sivuston on suunnattu neurokirjon nuorille ja aikuisille.

PEGI-sivusto: Ikärajat ja sisältömerkinnät

PEGI-sivustolta löydät tietoa pelien ikärajoista sekä ikäraja- ja sisältömerkinnöistä. PEGI on yleiseurooppalainen ikärajajärjestelmä, jota käytetään myös Suomessa.

Image by Andre Hunter

Pelikasvatus.fi

Pelikasvattajien verkosto on valtakunnallinen asiantuntija- ja ammattilaisverkosto pelaamisen parissa toimiville. Pelikasvatus.fi-portaalia ylläpitää KAVI.

Image by Erik Mclean
Image by Hardik Sharma

Pelituki: Digipelaaminen

Pelituki on koonnut verkkosivuillensa tietoa digipelaamisesta ja pelihaitoista. Sivustolta löytyy materiaaleja ja työkaluja, joilla voi ottaa puheeksi ja kartoittaa ongelmallista digipelaamista.

Image by ELLA DON

SEUL ry: E-urheilun opas vanhemmille

Suomen elektronisen urheilun liiton eli SEUL ry:n ylläpitämälle sivustolle on koottu tietoa esimerkiksi lajin harrastamisesta, ammattilaisuudesta sekä uramahdollisuuksista.

Sosped-säätiö: Digipelirajaton

Sosped-säätiön Digipelirajaton-toiminta tarjoaa tietoa ja tukea digipelaamisen hallintaan.

Image by Muha Ajjan

Viihdevintiöt

Viihdevintiöt on toimittaja ja vapaa kirjoittaja Jenni Utriaisen ylläpitämä blogi, jossa hän suosittelee lasten mobiilipelejä sekä pohtii perheensä mediakasvatuslinjoja. 

Vanhempi ja lapsi pelaavat yhdessä ohjelmointipeliä tablet-laitteella.
bottom of page